2019-06-13

Šiandien Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus pavaduotoja Aurelija Valeikienė ir Kvalifikacijų vertinimo skyriaus vedėja Giedra Katilauskienė užsienio kvalifikacijų akademinio pripažinimo vykdymą aptaria su Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovais.

2019-06-12

Birželio 1213 dienomis Studijų kokybės vertinimo centras vykdo antruosius studijų krypčių aprašų rengėjų mokymus. Mokymuose dalyvauja vadybos, žmonių išteklių vadybos, komunikacijos, aplinkotyros, lingvistikos, kalbos studijų ir vertimo studijų krypčių (krypčių grupės) aprašų rengėjų grupės.

2019-06-11

Įsigaliojo Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus įsakymai dėl vykdomų studijų programų ir profesinių studijų (rezidentūros) programų akreditavimo terminų pratęsimo. Kviečiame aukštąsias mokyklas susipažinti su šiais įsakymais. 

2019-06-10

Šiandien Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus pavaduotoja Aurelija Valeikienė ir Kvalifikacijų vertinimo skyriaus patarėja Kristina Sutkutė lankosi Klaipėdos universitete ir LCC tarptautiniame universitete. Vizitų tikslas – su asmenimis, atsakingais už tarptautiškumą ir studijų kokybę, aptarti universitetų vykdomą užsienio kvalifikacijų akademinį pripažinimą. 

2019-06-06

Studijų kokybės vertinimo centre (SKVC) birželio 4 d. įvyko pirmasis studijų krypčių aprašų atnaujinimo darbo grupių susitikimas, kuriame dalyvavo technologijų ir inžinerijos studijų krypčių grupėse programas vykdančių aukštųjų mokyklų atstovai bei socialiniai partneriai. Jų tikslas – peržiūrėti ir pagal poreikį atnaujinti technologijų ir inžinerijos studijų krypčių grupių aprašus.

2019-06-03

Artėjant stojimui į aukštąsias mokyklas, abiturientams svarbu ne tik apsispręsti, kokią specialybę pasirinkti, bet ir kur studijuoti. Rinkdamiesi studijas universitete ar kolegijoje pirmiausiai įsitikinkite, ar aukštoji mokykla veikia legaliai (t.y. turi leidimą vykdyti studijas ir su studijomis susijusią veiklą), o jos siūloma studijų programa – kokybiška.

2019-05-31

Gegužės 30 d. Studijų kokybės vertinimo centre (SKVC) lankėsi Azerbaidžano švietimo ministerijos ir penkių aukštųjų mokyklų atstovų delegacija. Susitikę su SKVC atstovais svečiai labiausiai domėjosi Lietuvos patirtimi organizuojant aukštųjų mokyklų išorinį kokybės užtikrinimą.  

2019-05-22

Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) pagal LIREQA projektą šiandien rengia tarptautinę konferenciją akademinio pripažinimo ir kokybės užtikrinimo tema. Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos salėje, renkasi daugiau kaip 120 dalyvių – aukštųjų mokyklų administracijos, dėstytojų ir studentų, taip pat kokybės vertinimo agentūrų, ENIC/NARIC centrų, valdžios institucijų atstovų iš 16 šalių.  

2019-05-15

Gegužės 15-16 dienomis Studijų kokybės vertinimo centras vykdo pirmuosius studijų krypčių aprašų rengėjų mokymus. Mokymuose dalyvauja religijos, teologijos, medicinos technologijų, ekologijos, kultūros studijų, verslo, rinkodaros, turizmo ir poilsio studijų krypčių aprašų rengėjų grupės.

 

2019-05-10

2019 m. gegužės 9 d., Studijų kokybės vertinimo centre įvyko pirmasis studentų atstovybių susitikimas – studentų forumas, kurio metu diskutavome apie šiuo metu rengiamą Studijų krypčių vertinimo ir akreditavimo tvarkos aprašą bei apie kuriamą  nacionalinę studentų apklausos sistemą.

1 ... 23 24 25 26 27 28 29 ... 57